3D i film og underholdning

3D briller

3D-filmer har tatt av de siste årene, og et stort antall kinofilmer blir nå laget i 3D. Disse filmene skaper en dybdeeffekt som får det til å se ut som om filmen foregår i tre dimensjoner i stedet for bare to, som i tradisjonelle filmer. Skuespillere, objekter, og omgivelser ser mer levende og ekte ut på denne måten. Seere må benytte seg av 3D-briller for å oppleve dybdeeffekten.

 

3D-filmer blir som regel produsert ved å filme en scene med to kameraer samtidig fra forskjellige vinkler. Videoen fra de forskjellige kameraene blir satt sammen, og dermed kan dybdeeffekten oppnås. Det som skjer når vi bruker 3D-briller er at hvert øye ser en av de to videoene som har blitt sammenføyd. Det er akkurat slik vi normalt opplever 3D-effekt med våre egne øyne.

 

Mange filmer skaper en falsk 3D-effekt. Dette er filmer som ikke har blitt filmet i 3D, men som endrer på eksisterende 2D-materiale ved hjelp av avanserte programmer for å legge til en ekstra dimensjon. Så når en eldre film blir gitt ut på nytt i 3D, så er det verdt å vite at det ikke er ekte. Noen nyproduserte filmer har kun minimal 3D-effekt (et par scener, for eksempel), bare for å benytte seg av det populære ordet 3D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *