Gode grunner til å være registrert hos LinkedIn

Er du fast ansatt, men ikke tar sosiale nettverk på alvor, gjør du en alvorlig feil. Et spørsmål mange ofte stiller seg er hva sjefen mener om at man er registrert hos det sosiale nettverket LinkedIn. Kanskje tror sjefen at jeg nå er ute og ser etter en ny jobb.

linkedin-logo2Med over 180 millioner LinkedIn-brukere i verden, er det nok ikke engang halvparten av dem som aktivt søker ny jobb. Mest sannsynlig er de fleste lykkelig ansatt, men vil vise at man har et profesjonelt nettverk ved siden av sitt daglige liv. Det er feil å tenke på Linkedin som et sted man søker etter ny jobb, selv om du deler både utdanning og arbeidserfaring. Det hele handler rett og slett om nettverksbygging. Så hvis du er fast ansatt og ikke tar LinkedIn seriøst, mener mange at du gjør en alvorlig feil. Her kommer noen av grunnene til akkurat dette.

Bygg opp et profesjonelt nettverk

I dag er det viktig å vise at man sitter på et stort nettverk og at man kan åpne dører, men dette nettverket bør også bygges opp med tanke på å bruke det senere i livet. Tenk deg at du en dag får sparken på grunn av nedbemanning. Hvis du nå har 10 personer i LinkedIn-nettverket ditt, er det nok lite hjelp å få av disse. Det er nå du plutselig innser at du burde ha investert mer tid i å bli kjent med nye mennesker. Så starter du nå å legge til nye folk, i desperasjon i nettverket ditt. Det ser ikke bra ut. Hvorfor skulle noen nå kanskje etter 10 år legge deg til i nettverket sitt, og det etter at du har mistet jobben?

Vær aktiv

For å få mest ut av LinkedIn-nettverket må du by på deg selv. Mange liker å dele erfaringer om sine bransjer med nettverket sitt, kanskje i form av fagartikler eller tips for hvordan lykkes i ulike bransjer. På denne måten får du positiv oppmerksomhet og får annerkjennelse utenfor din egen arbeidsplass også. Det er alltid bedre å grave din i god tid før du trenger å drikke fra den. Så vær aktiv, skap verdi i profilen din, men hold også kontakten med menneskene du har i nettverket, ved å gi respons på det de deler. På denne måten ser de at du er proaktiv og ønsker å lære.