Hvordan man skriver en bra forretningsblogg

10En forretningsblogg kan være den ideelle markedsføringskanalen. En god blogg kan skaffe deg nye kunder, og øke omsetningen. Du kan vise fram selskapet slik du ønsker at det skal framstå, og dermed påvirke hvordan kundene oppfatter deg. Oppdater bloggen din ofte, slik at den er aktuell. Dersom du oppdaterer bloggen for sjelden, vil du miste lesere. By på deg selv i bloggen, og vær ærlig. Det tjener du mest på i lengden.

Her kommer noen flere gode råd.

Forretningsbloggen skal skape forbindelser mellom deg og kundene dine.

Bloggen lar deg markedsføre produktene dine og gir deg mulighet til å påvirke omdømmet ditt.

Ikke skriv om politikk i bloggen, husk at kundene dine kan ha andre meninger og synspunkter enn deg.

 

By på deg selv og dine erfaringer.

Ikke skriv lange og kjedelige tekster, skriv på en morsom og interessant måte. Legg vekt på at bloggen skal være lettlest og underholdende. Ta gjerne med morsomme bilder.

 

Koble bloggen din til Twitter, Faceook, LinkedIn og andre populære sosiale nettsteder.

Ikke bare skriv om produktene og tjenestene dine. Kom med tips og råd til kundene dine, eller fortell gode og morsomme historier.

 

Skriv fire-fem innlegg i uka.

Hvis du ikke klarer å skrive alt selv, kan du invitere kunder eller konsulenter om å skrive et par blogginnlegg. Dersom selskapet har flere ansatte, kan dere også bytte på å oppdatere bloggen, og skrive innlegg. Kanskje en av de ansatte allerede har en egen blogg, eller elsker å blogge.

Hvis du selger produktet ditt internasjonalt, er det lurt å skrive på engelsk. Da når du mange flere kunder.

Vær tålmodig.

En blogg vil ikke skaffe deg nye kunder over natten. Det kan ta mange uker og måneder, uten at du merker noen forskjell. Men fortsett å skrive og oppdatere bloggen jevnlig. Bilder og videoer gjør bloggen interessant. Legg gjerne ut bilder av ulik kvalitet. Dersom du begynner å legge ut bilder av bare en kvalitet, forventer kundene at alle framtidige bilder og videoer skal ha samme kvalitet.

Bloggen må ha et mål. Oppdatering er veldig viktig. Hvis bloggen ikke blir oppdatert, er det bedre å ikke skrive noen blogg i det hele tatt.

 

Svar på kommentarer og spørsmål hvis de kommer.

Vis leserne dine at du leser innleggene deres, og bryr deg om hva de skriver og hva de lurer på. Da ser de at du er innom bloggen jevnlig, og er interessert i dem.

Skriv om det du kan noe om, som er ditt firma og dine produkter og tjenester.

Ikke prøv å skrive om ting du ikke vet noe om. Bruk de ressursene du trenger for å holde bloggen aktuell. Invester tid i bloggingen. Tenk på den som en investering.

Prøv å ikke bruke eksterne ressurser til å skrive.

Bloggen må være personlig, og helst bli skrevet av noen innen selskapet. Blogginnlegg skrevet av kunder og konsulenter bør begrenses til et minimum, men kan være nyttig av og til.

Tenk på design og utseende. Skap en personlig stil.