Hvordan skal en bra hjemmeside for en nettbutikk se ut?

09I dag kan hvem som helst lage sin egen nettbutikk. Mange store butikk-kjeder og bedrifter har sin egen nettbutikk i tillegg til vanlige utsalg, men nettbutikker kan også tilhøre mindre bedrifter eller enkeltpersoner. Man trenger ingen kunnskap for å lage en nettbutikk, for det finnes ferdige maler man kan bruke. Det betyr at man kan lage en nettbutikk i løpet av bare noen minutter. Deretter kan man selge egenproduserte varer, eller videreselge varer som er laget av andre.

Kvalitet

Ettersom hvem som helst kan lage nettbutikk, sier det seg selv at ikke alle nettbutikker er like bra eller like pålitelige. De fleste har sikkert ærlige hensikter, men det finnes alltid noen som ønsker å utnytte andre. Vareutvalget og kvaliteten på varene kan variere stort, og man bør være forsiktig hvis man handler fra en ukjent nettbutikk.

Kvaliteten på selve hjemmesiden til nettbutikkene varierer også stort. Noen lager en butikk i hui og kast, og nettsiden bærer preg av det. Andre legger ned mer tid på å utvikle en nettbutikk som skiller seg ut fra mengden.

Særpreg

Hvis man vil bli lagt merke til, er det lurt å lage en nettbutikk som skiller seg ut. Den kan gjerne ha et personlig preg som gjenspeiler bedriften. Vareutvalget og kvaliteten er viktig, men det er også mange andre ting å tenke på.

Når man lager en nettbutikk, må man alltid tenke på kundene. Det er for deres del man lager nettbutikken, slik at de skal ha rask og enkel tilgang til varene. Nettbutikken må først og fremst innby til tillitt. Det gjør man best ved å legge vekt på kvalitet. En butikk som er laget i all hast, kan ha både skrivefeil og andre opplagte feil som vitner om hastverksarbeid. Slike amatørfeil må man unngå.

Kundene som kommer til nettbutikken din, leter sannsynligvis etter en bestemt vare. De ønsker ikke å bruke lang tid på å bla seg gjennom side etter side for å finne det de leter etter. Derfor må nettbutikken være oversiktelig. Dersom kundene må lete lenge, gir de kanskje opp, og velger en annen nettbutikk i stedet.

Del gjerne inn produktene i ulike kategorier, og lag en liste med kategorier som du plasserer ved siden av teksten eller øverst på siden. Sørg for at det er enkelt å søke etter varer.

En brukervennlig side skal ha god informasjon om varene, samt informasjon om pris og kostnader knyttet til levering. Det skal være lett å bestille, og man bør tilby flere betalingsmuligheter. Ikke alle har kredittkort, andre liker ikke å betale på forskudd. Noen foretrekker å betale kontant når de får pakken, eller ønsker å betale med faktura. Jo flere betalingsmuligheter man tilbyr, desto lettere er det for kundene å bestille varen på den måten de ønsker.

God kontaktinformasjon er også viktig, slik at kundene kan få tak i noen dersom de har spørsmål. En side med vanlige spørsmål er greit å ha, men husk at slike sider ikke kan dekke alle tenkelige spørsmål. Noen ganger trenger kundene personlige svar.