Hvordan starter man en nettbutikk

08Det er svært enkelt å starte nettbutikk. Mange nettsider hjelper deg både med tips, råd og programvare. Veivisere på nettet hjelper deg i gang. Du kan til og med få en helt ferdig nettbutikk, uten å gjøre noe selv. Andre ting til kan få hjelp til er outsourcing og design av butikk og logo. Du trenger ikke å være ekspert.

Ta hensyn til kundenes behov

Sørg for at butikken din plasseres hos et bra webhotell. Du kan også få tips og hjelp til å velge rett domene og finne ledige domener. Deretter må du skaffe kunder og trafikk til nettbutikken din. Du må annonsere enten på vanlige nettsider eller på sosiale medier.

Sørg for å tilby trygge betalingsløsninger til kundene. Mange betalingsmuligheter gjør det lettere for kundene å finne en betalingsløsning som passer for dem. Sikkerhet er også viktig for kundenes tillitt.

Salg over nettet har økt enormt de siste årene. Alle kan lage nettbutikk. Du trenger bare PC og internett. Enten du har et stort firma, eller bare ønsker å tjene litt ekstra penger hjemmefra, kan du selge egne varer, eller være konsulent og selge andres produkter.

Både kvinner og menn handler på nettet, og du kan nå mange aldersgrupper. Likevel er det noen ting som egner seg bedre til nettsalg enn andre ting. Som regel er det lettest å selge forholdsvis rimelige varer, varer som koster under 500 kroner. Bøker, CD-er og blomster er blant de mest populære varene på nettet, i tillegg til gaveartikler, leker og kosmetikk. Merkevarer er lettere å selge enn ukjente merker. Dette skyldes at kundene allerede er kjent med merkene, og stoler på produktet og kvaliteten. Det kreves stor innsats og mye markedsføring for å selge ukjente produkter over nettet.

De som handler på nettet ønsker ofte å unngå pågående selgere og dårlig service. Derfor må du passe på å gi dem god service. Og selv om du ønsker å selge varene dine, må du ikke være for pågående. Det kan jage vekk en del kunder.

Nyttige nettsider

Mange bedrifter tror nettbutikker er dyre og lite lønnsomme, men det trenger ikke å koste så mye. Utgiftene til driften av nettbutikker er også lave, derfor er det lettere å få den til å lønne seg enn vanlige butikker.

Icat.com er et godt sted hvis du vil starte nettbutikk. Denne siden forklarer ting du bør vite om nettbutikker, handlevarer og markedsføring på nettet.

Før du starter en nettbutikk, kan du lage en hjemmeside. Skaff deg mye trafikk der før du tilbyr nettsalg. Det kan også være lurt å finne samarbeidspartnere eller skaffe deg affiliates som hjelper deg å selge varene dine.

Intellicom lager skreddersydde løsninger til både små og store nettbutikker. Shop123 er også et populært system som tilbyr ulike løsninger for nettbutikker. De bygger butikken for deg, og tilbyr butikker i flere prisklasser.

Mystore driver mer enn 1000 nettbutikker allerede, og kan hjelpe deg med ferdige pakker som passer både for enkle og mer komplekse nettbutikker. Bring netthandel har også en side med mange tips og råd.