Instagram

inst

Instagram er en fotodelingstjeneste og et sosialt nettverk som er gratis å bruke. Tjenesten ble tilgjengelig i oktober 2012, og lar brukerne legge ut bilder med eller uten enkle effekter. Bildene kan deles med andre brukere som er koblet til nettverket.

I dag er mer enn 150 millioner brukere registrert hos Instagram, og tjenesten er tilgjengelig i de fleste land. Bildene som legges ut er kvadratiske, ikke avlange, og kan ligne litt på gamle polaroidbilder. I starten var Instagram tilpasset iPhone, iPad og iPod Touch. I 2012 kunne også Android kameratelefoner begynne å bruke tjenesten.

Instagram distribueres via iTunes App Store og Google Play. Facebook la inn bud på selskapet i april 2012, og fikk klarsignal til at avtalen kunne inngås. Instagram skulle fortsatt være et uavhengig selskap.

Instagram er enkelt å bruke, og gjør det mulig å dele små og store begivenheter med slekt og venner. Nordmenn er flittige brukere av tjenesten. Man kan selvsagt sende bilder også på andre måter, enten som e-post eller via sosiale medier, men folk foretrekker enkel og rask bildedeling, slik at de kan legge ut bildene rett etter at de er tatt. Da kan de sende oppdateringer med det samme noe skjer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *