Miniguide til Twitter

Hva er Twitter? Hva er Hashtags? Hva er re-tweets? Disse spørsmålene skal vi prøve å forklare kort og greit i denne artikkelen.

Twitter er først og fremst en sosial nettside hvor man kan skrive korte tekster og dele med sine venner og sitt nettverk på skole eller jobb eller interessegrupper. Etter hvert som man har vært aktiv en god stund får man fler følgere, og man har et sterkere ord i sosial media. Kjendiser og store nettbutikker som komplett.no har tusenvis med følgere.

Hashtags

Hashtags er en måte for twitterbrukere å snakke om samme ting. For eksempel når de snakker om jula så dukker det opp tags som #jul #Julekos #Juleribbe. Disse tagene kan alle søke på, og hvis noen har brukt dem så kommer postene deres frem. De som har de mest populære postene – eller som har flest re-tweets vil komme øverst på søkelista.

Re-tweets

Re-tweets er egentlig når noen finner noe de syns er morsomt eller viktig, kanskje et bra tilbud på Twitter, og de deler dette til sitt nettverk. Målet for mange firmaer er å få så mange re-tweets som mulig, for å få flest mulig seere til å legge merke til deres nettside eller liknende.

Twitter er et veldig sterkt verktøy for butikker og andre nettsider for å finne trender og hvor de skal legge inn sine slagplaner for videre utvikling av sine varer.