Programmering

Det viktigste yrket i verden

C-ProgrammingDa man gikk på skolen, var det sjeldent man vurderte å bli programmerer. Dette fordi man hører ytterst lite om det populære yrket som holder verden vår samlet. Man kan tro hva man vil om datamaskiner, men én ting er sikkert – de færreste yrker er like viktige i det moderne samfunnet som programmering. For det er programmerere som skaper programmene vi alle bruker. Det er programmererne som sørger for at GPS-systemet i bilen fungerer akkurat som det skal. Det er programmerere som skapte Facebook, det samme yrket skapte Instagram, programmerere har skapt de aller fleste viktige digitale verktøy vi bruker daglig. Vi lever midt i en teknologisk revolusjon, og programmererne er soldatene. De bygger den digitale verdenen og kaster ved i den gigantiske peisen vi kaller for globalisering. Samtidig er det et ganske enkelt yrke å fordype seg i – alt du trenger er å sette deg ned og studere de ulike programmene som brukes. Selvfølgelig er det best å ta seg en utdanning, men utallige profesjonelle programmerere har utdannet seg helt på egen hånd. Få deg noen gode bøker, sett deg inn i yrket og start ut med små prosjekter for å trene deg opp. Etter hvert som du får deg mer erfaring og føler deg sikker på hvordan alt henger sammen, kan du tilby tjenestene dine til ulike selskap. Uansett bransje, er arbeidet programmererne utfører ganske likt. Dermed vil du alltid ha ypperlige jobbmuligheter i ulike industrier, og det med særdeles god lønn – verden får ikke nok av programmering, og det vil kun bli større og større behov for dette.

Skap dine egne spill og programmer

Det kuleste med å være flink i programmering, er mulighetene du gir deg selv. Tenk deg at du utvikler helt egne programmer, i stedet for å kjøpe dyre alternativer som andre programmerere har skapt! Mangler du et verktøy for å redigere bildene dine? Skap ditt eget program, et program du tilpasser til akkurat dine behov! Det samme gjelder spill – tenk hvor kult å skape ditt eget spill, for deretter å vise det frem til venner og bekjente! Mange har tjent gode penger på dette, ved å legge ut sine spill til salgs på Apple Store og andre samlesider. Logger du inn på et moderne online casino, vil du straks legge merke til de kule, funksjonsrike spillene som er tilgjengelige. Disse er for det meste utviklet av skandinaviske programmerere som jobber for kjente spillselskaper. Ja, hvordan ellers trodde du at den digitale versjonen av den klassiske norske spilleautomaten Jackpot 6000 dukket opp rett etter spillforbudet fra 2007?

Tålmodighet og disiplin

For å bli en vellykket spillutvikler eller programmerer generelt, må du forberede deg på lange netter foran datamaskinen. Programmering handler nemlig ofte om å prøve ut diverse alternativer og grave seg frem til de små feilene som oppstår underveis. Etter utallige tester og beta-versjoner, vil du til slutt sitte igjen med et ferdig produkt. Et produkt som aldri feiler, og kan stå i tjeneste i mange år fremover. Gode programmerere som klarer å mestre stresset og holder disiplinen på topp, er gull verdt. Klarer du å vise dine beste sider, kan du se frem til endeløse jobbmuligheter verden rundt.