Skap en bra Facebook-side til

13Facebook brukes av mer enn én milliard mennesker. Andre sosiale nettverk er også populære, og det er umulig å ignorere betydningen av slike nettsider. Mange har blitt vant til å se bedrifter på Facebook, og forventer nesten at alle skal ha sin egen side.

Heldigvis har Facebook gjort det enkelt for bedrifter å lage sine egne sider. De tilbyr funksjoner som kan hjelpe deg å øke salget. Her følger en rask guide.

Slik starter du

For å lage en Facebook-side, må du først bli medlem av Facebook. Dette er enkelt, og tar bare noen minutter. Når du har blitt medlem, kan du logge deg inn, klikke på menyen Sider og deretter trykke på Lag en side. Der kan du velge om siden skal være en bedriftsside, eller en organisasjonsside.

Vær nøye når du lager overskriften. Ikke feilstav navnet, for sidens navn kan ikke endres senere. Hvis du skriver feil, må du starte på nytt, og slette den siden du allerede har laget. Ikke bruk bare store bokstaver i sidens navn, ettersom dette ikke er tillatt på Facebook. Unntaket er hvis navnet er et akronym, som IKEA eller NATO.

Lag siden

Start med å laste opp et foto. Det skal være 180×180 px. Deretter kommer du til siden Om. Der skal du skrive en kort oppsummering av firmaet eller organisasjonen. Skriv gjerne hva som gjør dere unike. Hvis du vil ha en url-adresse, må ikke navnet være i bruk av noen andre. Selv om sidenavnet er ledig, kan adressen være opptatt.

Når du har lagt inn den grunnleggende informasjonen, blir du videresendt til Facebook-siden. Den er delt i to. Øverst er en del som bare du har tilgang til. Der kan du også legge til andre administratorer ved å klikke Rediger siden > Administratorroller i menyen på Administratorpanelet.

Du kan oppdatere siden med statusoppdateringer, bilder/video, hendelser og Facebook-tilbud (først etter at du har 400 likes).

Legg ut interessant innhold, slik at folk faktisk vil følge siden din. Du må også oppdatere siden jevnlig, slik at folk hele tiden har noe nytt å lese eller se der. Legg ut variert innhold. Du kan lage mange fliker på siden, men bare fire fliker vises samtidig, så vær nøye med å velge ut flikene du vil ha med.

Mål suksessen

Når siden er klar til bruk, kan du sjekke ut Administratorpanelet. Her kan du følge med på hva som skjer på siden din. Du kan se hvem som deler hva og hvem som liker hva. Panelet viser deg også de siste meddelingene på siden.

Du kan invitere folk til siden din. I tillegg kan du få en statistisk oversikt over siden. Statistikken aktiveres når du har fått mer enn 30 Liker. Statistikken viser hvor mange oppdateringer du har publisert. Den viser også hvor mange personer som har snakket om siden din, og hvor mange personer du har nådd. Dette inkluderer innlegg, annonser og sponsede hendelser.

En Facebook-side gir deg mange fordeler, og du kommer lett i kontakt med kundene dine.